Villanybojler csere - Budapest 0-24

1141 Budapest, Szugló utca 82.

Villanybojler csere
Mindennapjainkat elemi szinten meghatározza otthonunk alapkelléke, a forró-, és melegvíz tárolására, valamint a vízmelegítésre alkalmas bojlerünk. A Hajdu, az Ariston és a Bosch villanybojlerek mind-mind megbízható és kiváló minőségű készülékek, azonban alkalmanként ajánlott a cseréjük. Rendszeres karbantartással és megfelelő odafigyeléssel természetesen élettartamuk kitolható: akár 25-30 évig is képesek probléma mentesen működni. Idővel azonban a villanybojler csere elkerülhetetlenné válik.

Kevesebb, mint egy emberöltő telik el az új és a régi villanybojler cseréje között:

A villanybojlerek élettartamát meghatározza, hogy milyen az adott gép vízhőmérséklete, ahogy az is, hogy milyen a kihasználtsága. Egy egyedülálló jóval kevesebbet használja a bojlerét, mint egy három gyermekes család. Emellett döntő fontosságú, hogy milyen gyakran végeznek a bojleren karbantartást. Egy nagyjából Egy 5-10 éves, 2 évente karbantartott bojler egy javítással még tovább tud üzemelni, ám egy 20 éve üzememben lévő gép esetében indokolt a villanybojler csere mellett határozni.

Ne várjunk a villanybojler cserével addig, amíg gépünket felemészti a vízkő!

A villanybojlerek legnagyobb ellensége a vízkő, amely a csapvízben található, és a magnezit és a mészkő kiválásával és egymásra rakodásával képződő, oldott állapotú ásványi anyag. A vízkövesedés folyamata magasabb hőmérsékleten felgyorsul, ezért a vízkő okszerűen leginkább a melegebb felületeken, a villanybojlerek esetében a fűtőszálon csapódik le. Sajnos gyakran mindezzel addig nem foglalkozunk, ameddig a vízkőréteg már olyan vastagságú nem lesz, hogy nem bírva a saját tömegét rétegesen leválik, és fokozatosan felhalmozódik a gép alján.

A vízkövesedéstől a villanybojler cseréig tartó folyamat következményeivel nem szeretünk szembesülni:

A vízkövesedés mértéke természetesen függ a víz keménységétől, a beállított hőfoktól, ahogy a felmelegített víz mennyiségétől is. Még az átlagos melegvíz használat – napi 100 liter –, valamint közepes – 20 német keménységi – fokú vízkeménység, és az optimálisnak tekinthető 60°C-os vízhőmérsékleten működtetett bojlerben is akár 3,5 kilogramm vízkő is felhalmozódhat. A vízkövesedés a bojler élettartamának csökkenésén túl felelős azért, hogy a gépünk akár 30-40%-val is többet fogyaszthat. Akár 1 milliméter vízkő is 10%-val ronthatja a felfűtés hatékonyságát. Nem véletlen, hogy ez a folyamat akár tönkre is teheti a bojlert.

Okok, amiért mostanság kifejezetten ajánlott a villanybojler csere:

A villanybojler csere gondolata hallatán persze szintén a fejünkhöz kapunk, hiszen annyi kiadásunk van hétről hétre, hogy elsőre nehéz belátni, hogy hosszú távon nyerünk vele. Ám az egyre csak növekvő energiaárakkal számolva egyértelmű, hogy minél korszerűbb háztartási eszközöket használunk, annál kevesebb azok fogyasztása. Ez a legújabb villanybojlerekre hatványozottan igaz a téli időszakban, hiszen melegvíz nélkül nem telhet el otthonunkban egyetlen nap sem. Ha már a javítás és a karbantartás sem segít, a villanybojler csere az egyetlen és végső megoldás. Abban az esetben, ha a gép kilyukadt, vagy korrodálódása visszafordíthatatlan kárt okozott benne, mindenképpen szükséges a villanybojler csere.

Ha egyszer indokolt a villanybojler csere, válasszunk okosan készüléket!

A Hajdú, az Ariston, ELDOM, vagy éppen a Bosch mind-mind kiváló minőségű villanybojlereket forgalmaz. Nekünk csak ki kell választani a fogyasztási szokásaink, a gép egyéni tulajdonságai (fogyasztás, kapacitás, méret, funkciók, esztétika) és annak elhelyezése alapján, hogy mi szolgálja leginkább az igényeinket, amikor villanybojler cserére adjuk a fejünket. Villanybojler csere esetén hosszú távon nem kifizetődő, ha az lebeg a szemünk előtt, hogy minél olcsóbban letudjuk a folyamatot. Már csak azért is érdemes villanybojler cserekor megbízható márkájú gépet választani, mert a garancia és a felszerelés mellett a szervízelés is probléma mentes lesz.

Népszerű termékek, amelyekkel nem foghatunk mellé villanybojler csere esetén:

Miként valamennyi Hajdu villanybojler, a Hajdu Aquastic szériát is külső hófokszabályzó gombbal és a működést jelző kontroll lámpával látták el, amivel ellenőrizhető a gép működése. E villanybojler esetében a melegvíz hőfoka 20 – 65 Celsius fok között állítható. E villanybojler dupla korrózió elleni védelemmel rendelkezik. Védelméért a tartály tűzzománcozása felel, amelyet a gyártó kiegészített egy magnézium védőanóddal. E „C” energia osztályú bojler 80 és 120 literes változata a méretük mellett a felfűtési időben is eltérnek egymástól. Amíg a 80 literes változat felfűtési ideje 15 – 65 Celsius fokra 2,8 óra, a 120 literes gép 15 – 65 Celsius fokra történő felfűtése 4,2 óra. Ez a villanybojler 2 év teljeskörű és 5 év tartály garanciával bír a felszereléstől számítva.

  • Kicsi a bors, de erős: ezt tudja a Thermex Flat Smart IF 80:

    Ha nem csak a teljesítmény, hanem a külső is számít, és nem szeretnénk, hogy a bojlerünk sok helyet foglaljon, kitűnő választás villanybojler csere esetén a modern, lapos, külső acéllemezes burkolatú Thermex Flat Smart IF 80 bojler. E gép legfőbb tulajdonságai szerint egy elektromos, fali, tárolós vízmelegítő, amely lapos, és két tartállyal (67 liter / 2 kW / 293 mm) van ellátva. Függőlegesen és vízszintesen is felhelyezhető, 5 év tartály test garanciával bír, és 2 év garanciát élveznek az elektromos alkatrészei. M-es csapolási profil és „B”-s besorolású energiahatékonyság jellemzi, és belsejében két tartály biztosítja a gyors melegvíz készítését.
  • Ha okos és környezetkímélő megoldást keresünk: Eldom Style D 100 vagy Ariston PRO1 ECO 120 V 1,8K

    Az ELDOM Style D 100 villanybojlerek olyan függőleges fali telepítésre kialakított, zománcozott gépek, amelyeket 30 - 120 liter űrtartalommal láttak el, és egyszerű forgógombos vagy programozható SMART vezérléssel működnek. Az Ariston PRO1 ECO 120 V 1,8K PL EU 120 literes villanybojler egyik legnagyobb előnye, hogy a WaterPlus technológiának köszönhetően akár 16%-kal több melegvíz előállítására is alkalmas.


Sosem volt ilyen egyszerű és villámgyors a villanybojler csere!
A jó márka mellett az sem mindegy, melyik szakszervízre bízzuk a villanybojler cserét. Akkor választunk jól, ha biztosak lehetünk abban, garancia jár a szervíz valamennyi munkájára és fix áron, rejtett költségek nélkül dolgozik. Akárhogy is, ne próbáljuk mi magunk kitalálni házilag, hogy javítással vagy karbantartással megspórolhatjuk a villanybojler cserét. Ennek megállapítását a magunk érdekében mindenképpen bízzuk a hozzá értő szakszervízre. Amennyiben a szerelő úgy ítéli meg, hogy a villanybojler csere indokolt, nem kell macerás szerelési procedúrától rettegnünk: a villanybojler csere átlagosan 45 percet, maximum egy órát igényel. Ilyenkor a szakszervíz munkatársa először leereszti a régi villanybojlert, elvégzi az elektromos kikötést. Ezt követően le- és felszereli a meglévő vízoldali szerelvényeket. Majd beköti az új bojlert, feltölti vízzel, majd beüzemeli, és igény szerint elszállítja a régi gépünket.


Milyen villanybojler márkákat javítunk? MINDENT! Cégünk szakemberei az összes létező márkát meg tudják javítani és be tudnak hozzá szerezni alkatrészeket. Igazából, az a lényeg, hogy javítunk és cserélünk márkától teljesen függetlenül Budapesten és környékén!