Hajdú villanybojler vízkőtelenítése

1141 Budapest, Szugló utca 82.

Hajdú villanybojler vízkőtelenítése
A villanybojler vízkőtelenítése időszakosan elengedhetetlen feladat, ha azt szeretnénk, hogy villanybojlerünk sokáig üzemeljen. A villanybojler vízkőtelenítése azért sürgető feladat, mert a vízkővel telített villanybojler sokkal nehezebben melegíti fel a vizet és így a villanyszámla is megemelkedhet. A villanybojler vízkőtelenítése nélkül a villanybojler akár teljesen tönkre is mehet évek alatt. A fűtőszálon megtelepedő vízkő igazi ellensége a villanybojlernek és a villanyszámlának. A vízkő vastagsága elérheti akár a több centimétert is, nem ritka a 3 cm vastagságú vízkő lerakódás, ha hosszú évekig nincs vízkőtelenítve a rendszer.

Természeten a vízkövesedés függ a vízminőségtől is ami magyarországon eléggé aggasztó, mert nagyon vízköves a vizünk. Az energiafelhasználás 1 cm lerakódás esetén akár 10%-os emelkedést is mutathat, így érdemes a villanybojler vízkőtelenítéséről időben gondoskodni. Ha ezt havi szinten is kiszámoljuk, esetleg éves szinten, akkor megdöbbentő összegeket fogunk kapni, ami csupán a figyelmetlenségen múlt. Amennyiben azt észleljük, hogy a villanyszámlánk megemelkedett, akkor már gyanakodhatunk a vízkő megjelenésére és ilyenkor habozás nélkül ki kell hívni a szerelőt, hogy haladéktalanul lásson hozzá a villanybojler javításához.

Abban az esetben ha már kihívtuk a villanybojler szerelőt, kérjünk teljes karbantartás amivel meghosszabíthatjuk a villanybojlerünk életartamát. Nem mind1, hogy új villanybojlert veszünk 5-10 évente 100ezer forintért. Avagy 5-10 év alatt 1-2 karbantartással (ami 20ezer forint kőrül mozog) 20 évre is kitolhatjuk az életét a villanybojlerünknek. Csöpögés, eresztés, magas villanyszámla nélkül.

A vízkő sajnos kívülről nem észrevehető, ezért észrevétlen gyilkosa a villanybojlereknek. A villanybojler vízkőtelenítése időszakosan elvégzendő feladat. Az ellenőrzést érdemes szakemberre bízni mert ha valamit elrontunk, akkor nem lesz senkinek melegvíz a háztartásban. Ezt az ellenőrzést 1-3 évente meg kell tenni és így jelentős pénzmegtakarítást érhetünk el. Minden esetben figyeljük a jelzőlámpát a villanybojleren és azt, hogy a hőfokszabályozó megfelelően működik-e. Ideálisan 60 fokon állnak a villanybojlerek, ám ha ennél magasabb ez a hőmérséklet, akkor a vízkövesedés esélye is megnő. A villanybojlerekből csak mechanikai úton lehet eltávolítani a lerakódott vízkövet, így otthon talán nem is érdemes a villanybojler vízkőtelenítésével próbálkozni.

Hajdú villanybojler vízkőtelenítése képek:

Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 1.
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 2.
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 3.
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 4.
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 5.


Milyen villanybojler márkákat javítunk? MINDENT! Cégünk szakemberei az összes létező márkát meg tudják javítani és be tudnak hozzá szerezni alkatrészeket. Igazából, az a lényeg, hogy javítunk és cserélünk márkától teljesen függetlenül Budapesten és környékén!


(A képek csupán illusztrációk.)