villanybojler szakembereket kersel? Jó helyen jársz!.

1141 Budapest, Szugló utca 82.

Szakira van szükség? Segítünk a sikeres szakember keresésben!

villanybojler anód ellenőrzése


A hihetetlenül felpörgött építőiparban nincs könnyű dolgunk, ha jó szakembert szeretnénk találni. Eleve hiányos ugyanis a létszám, és sajnos még kevesebb a tényleg jó szakember. Márpedig egy felújítást vagy átépítést nem szeretnénk rossz kezekbe adni, hiszen otthonunk békéjén kívül súlyos pénzösszegeket is veszíthetünk ilyenkor.

De vajon mik is a legnépszerűbb felújítási munkálatok ma Magyarországon? • 1. festés-tapétázás
  2. burkolás,
  3. kert és kerítés (térkövezés, kerítés felújítás)
  4. hőszigetelés,
  5. ajtó-ablak csere (kiegészítve a következőkkel: redőny, rovarháló, árnyékoló)
  6. tetőcsere,
  7. napelem,
  8. fűtéskorszerűsítés
  9. konyhabútor csere
  10. víz- és áramhálózat korszerűsítés


És, hogy mik a legfontosabb dolgok, amikre mindenképpen figyelnünk kell a szakemberek kiválasztásakor? Következzen az 5 fő szempont, amit mindenképpen érdemes figyelembe vennünk, ha nyugodt otthon felújítást szeretnénk magunknak.

1. Technikai adatok a vállalkozásról.

Ezeket az adatokat egy viszonylag egyszerű kereséssel elérhetjük, de annál többet tudnak elárulni nekünk. Egyrészt megmutatja, hogy valós, bejegyzett, ellenőrzött céggel van-e dolgunk; hogy a versenytársakhoz képest milyen tőkével rendelkeznek, a cégalapítás évéből pedig könnyen következtethetünk a stabilitásra.

2. Törvényi megfelelés; a szerződés.

Minden körülmény között szükség van szerződésírásra, mikor megbízunk egy céget vagy vállalkozót otthonunk felújításával, ez alól nem lehet kivétel. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szerződés nem csak a megbízót védi, ugyanúgy garantálja, hogy a megbízott teljesítés után biztosan megkapja az egyeztetett díjat.

3. Felelősség és garancia.

Ahogyan fent is említettük, egy valamirevaló szakembernek tudnia kell felelősséget vállalnia a munkájáért. Ebbe beletartozik a határidők és a költségkeretek betartása, a minőségi teljesítés és az esetleges szakmai kérdésekben történő válaszadás is. Ha pedig vállalkozóval dolgozunk, aki adott esetben több szakembert is foglalkoztat, akkor ez minden egyes dolgozóra vonatkozik, hiszen egy ember szakszerűtlen munkája teljesen semmissé teheti az össze többiét is.

4. Nyomonkövetési, naplózási lehetőségek.

Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket építkezési határidő csúszásokról, megszaladó költségvetésről, esetleg utólagosan felfedezett hibákról. Ennek megelőzésére hasznos lehet, ha a folyamatok könnyen nyomon-, vissza-, vagy utókövethetők, ezzel levédve mindkét felet az esetleges kellemetlenségektől.

5. Mit írnak róla mások?
Sok olyan csoportot találhatunk az interneten vagy közösségi média felületeken, ahol a tagok szakembereket értékelnek. Használjuk bátran ezeket a lehetőségeket, hogy egy kis háttérinformációt gyűjtsünk az adott szakemberről vagy cégről, mielőtt leszerződnénk velük. Azt azonban mindig mérlegeljük, hogy mások igényei eltérhetnek a miénktől, így egy jó vagy rossz kritika nem feltétlenül jelenti, hogy mi is ugyanúgy vélekednénk majd az adott szakemberről!

Ha pedig ezeket az információkat mind egy helyen szeretnénk látni, akkor érdemes felkeresni szakikereső oldalakat. Partnerünknél a baumap.hu-n könnyen és gyorsan elérheted több száz szakember adatait, referencia munkáit és mindent, amire csak szükséged lehet, hogy megtaláld az ideális embert otthonod felújításához.