villanybojler anód ellenőrzése - Budapest 0-24

1141 Budapest, Szugló utca 82.

villanybojler anód ellenőrzése
A villanybojler anód ellenőrzése és cseréje nagyon fontos feladat, hiszen minden villanybojler fontos kelléke. A villanybojler anód egy zománcbevonattal rendelkezik, így védi meg az acélt a korróziótól. Ha nem jó ez a zománc bevonat, akkor gyorsan kilyukadhat a tartály. A villanybojler anód ellenőrzése során tulajdonképpen a magnézium ötvözetből készült rúd átvizsgálását jelenti. Korrózióvédelem során a villanybojler anód ellenőrzése kiemelt fontosságú. Az anódot szüksége esetén meg lehet újítani illetve kicserélni egy újra. Az anód rúd a tévhittel ellentétben nem alkalmas a korrózióvédelemre. villanybojler anód ellenőrzés során ügyeljünk oda arra, hogy a készüléket áramtalanítsuk, amelyre egy kapcsoló szolgál a villanybojler mellett felszerelve. Ezután le kell ereszteni a vizet a villanybojlerből. Az áramtalanított villanybojlernél ezután már el lehet végezni a villanybojler anód ellenőrzését.

Először az elektromos alkatrészek kiszerelését kell elvégezni, amely a takarófedél leszerelésével kezdhető el. A villanybojler anód ellenőrzésének következő lépése az elektronikus alkatrészek kiszerelése. Amikor a szakember eljut a hőfokszabályozó kapcsolójáig, addigra az összes elektronikus alkatrész eltávolításra kerül. A fedél levételével és az összes anya eltávolításával a villanybojler belsejébe jutunk. A villanybojler anód ellenőrzése szinte révbe is ért, hiszen a villanybojler alaplapjára van felszerelve az anód. Az anód állapotától függően eldönthetjük, hogy cserélni kell vagy elegendő a javítása is. Csere esetén a rögíztő csavarokat kell meglazítani és az anód már ki is szerelhető. A villanybojler anód ellenőrzésének következő lépése az új anód beszerelése. Az új anód beszerelése kapcsán a tömítéseket is ki lehet cserélni. A megfelelő anódot a villanybojler űrtartalmához mérten kell kiválasztani. A 80 literes és a 120 literes villanybojlerhez is más és más anódra lesz szükség. A villanybojler anód ellenőrzése során a vízkőtelenítést is el lehet végezni.

villanybojler anód ellenőrzése képek:

villanybojler anód ellenőrzése 1.
villanybojler anód ellenőrzése 2.
villanybojler anód ellenőrzése 3.
villanybojler anód ellenőrzése 4.
villanybojler anód ellenőrzése 5.


Milyen villanybojler márkákat javítunk? MINDENT! Cégünk szakemberei az összes létező márkát meg tudják javítani és be tudnak hozzá szerezni alkatrészeket. Igazából, az a lényeg, hogy javítunk és cserélünk márkától teljesen függetlenül Budapesten és környékén!


(A képek csupán illusztrációk.)